Papionul – notiuni de baza

posted in: Articole | 0

Papionul este un accesoriu vestimentar ce dateaza inca din secolul XVII , in timp evoluand si schimbandu-si forma , dimensiunile si varietatea pana la papionul zilelor noastre .

Daca forma si dimensiunile erau in trecut fixe ,in zilele noastre avem posibilitatea sa alegem atat din punct de vedere al dimensiunilor , al formelor , materialelor folosite , dar si al formei incare gasim papionul .

Asadar , o sa incepem cu forma sub care putem gasi papionul si anume :

– papion pre-tied (cu nodul facut din magazin)

– papion self-tied (papion ce se prezinta precum o cravata ,desfacut , caruia trebuie sa ii faci nodul inainte de purtare).

Variantele propuse de noi vin in sprijinul celor mai comozi , care vor doar sa poarte papionul , rapid si fara griji , fara sa mai trebuiasca sa treceti prin povestea pe care cu totii o cunoastem de la cravata .

In ce priveste materialele , varietatea acestora este una destul de mare , de la matase , la bumbac, fibre sintetice, lana si in . De cele mai multe ori alegerea materialului din care este confectionat papionul se face in functie de tinuta pe care doriti sa o abordati.

Pana nu demult papionul era un accesoriu nelipsit la tinutele de gala , remarcam insa cu placere ca ocaziile cu care acestea sunt purtate , devin din ce in ce mai variate. Nu este nimic neobisnuit sa vedem un papion colorat folosit pentru a da o nota de stil unei tinute casual , de zi.

Forma papionului poate fi de 3 feluri

–  normal – butterfly bow tie

–  ingust  – narrow bow tie

–  cu unul sau ambii capeti ascutiti – diamond bow tie

 

Asadar , lasa de o parte prejudecatile legate de stil , culoare si ocazie , si desavarseste-ti stilul printr-un accesoriu asa cum iti doresti. Ai la dispozitie o varietate mare de culori , stiluri si materiale !