Haina nu face pe om , dar accesoriile ii schimba aspectul !

posted in: Articole | 0

Salutare, astazi va vom prezenta cateva idei despre importanta unei tinute puse la punct dar si despre modul in care aceasta trebui accesorizata.

In primul rand, din punctul nostru de vedere , grija pentru modul in care esti imbracat nu este nicidecum legata de ceea ce esti, ci de ceea ce vrei sa fii , de importanta pe care o acorzi tinutei tale si modul in care vrei sa fii perceput.

Din prima clipa in care cunoastem o persoana ne formam o impresie despre ea in functie de atitudine, stil, imbracaminte, accesorii, chiar inainte de a intra in discutie cu aceasta.  Haideti sa facem un exercitiu simplu si sa incearcam sa ne aducem aminte cum de multe ori trecem pe strada pe langa oameni cu care nu avem nicio legatura si atentia ne este atrasa de modul in care acestea sunt imbracate, sau cum poarta o cravata, un papion, o bratara, butonii la camasa impecabila. La fel de usor este de remarcat (ba chiar mai usor ) si o persoana care are o tinuta neingrijita, indiferent ca este vorba despre alegerea marimii hainelor si accesoriilor, culoare sau forma acestora.

Chiar si asa, ai tendinta sa ii etichetezi pe ceilalti in functie de modul in care se poarta.

Aceste etichete sunt pur si simplu aplicate inconstient , fiind zilnic asaltati cu imagini si prejudecati despre cum ar trebui sa  fie imbracati oamenii in functie de clasa sociala din care fac parte . De fiecare data cand intalnim un om care iese din acest tipar suntem oarecum surprinsi , asta ca sa nu spunem derutati . Imagineaza-ti ca mergi la o banca , intampini o problema si vrei sa vorbesti cu directorul . Esti indrumat intr-un birou in care te asteapta un tip imbracat in pantaloni scurti , tricou si niste tenesi. Ai fi surprins daca ai afla ca el e directorul , corect ? Ai inteles ideea , oamenii tind sa faca imediat conexiuni intre modul in care este imbracat un om si importanta pe care o are acesta , desi ai spune ca sunt simple prejudecati.

Probabil ca sunt oameni care ating un nivel de succes ce le permite sa nu se mai concentreze pe asta, dar pentru cei mai multi dintre noi e nevoie de ceva munca pentru a lasa o impresie buna , care de cele mai multe ori ne ajuta , indiferent ca vorbim despre o intalnire cu un potential client, un pahar de vin intr-un bar, cu prietenii , sau o cina la un restaurant.

Creeaza-ti deci un stil propriu , care iti permite cu usurinta sa iti adaptezi tinuta indiferent de situatia in care esti pus . Impartaseste cu noi sfaturi , intamplari sau idei care crezi ca ar fi de folos si celorlalti !